t a r w e g r a s


vitaminen mineralen enzymen chlorofyl aminozuren

z o n n e-e n e r g i e


tarwegras


tarwegras


Wat is Tarwegras? Tarwegras is een kleine groene, snel groeiende plant die uiteindelijk uitgroeit tot tarwe. Deze plant beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Het is een zeer geconcentreerd sap en de voordelen worden al zichtbaar bij het drinken van 30 ml per dag. U zult ervaren dat u meer energie heeft, uw afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor uw lichaam beter en optimaler gaat functioneren.

Tarwegras sap is puur sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras juist wel. Het sap bestaat voor zo’n 70% uit chlorofyl (beter bekend als bladgroen, het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese) en daarnaast bevat het sap actieve enzymen, vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen. Ter vergelijking: een dagelijkse dosis van een half glas tarwegras sap staat gelijk aan meer dan een kilo vers fruit en groente.

Het stofje chlorofyl staat bekend om een aantal belangrijke werkingen. Het zou zorgen voor onder andere: een betere bloedcirculatie, een betere toevoer van zuurstof in het bloed en de reinigende kracht binnen het lichaam. Chlorofyl kan uit veel planten onttrokken worden, maar tarwegras kan het beste gebruikt worden omdat het ook nog eens het vermogen heeft vrijwel alle vrije elementen op te nemen, die het menselijk lichaam nodig heeft.

Biologisch gekweekt tarwegras, zoals het door LivingFoods geteelde Tarwegras, bevat vrijwel alle van de ruim 100 elementen, in de vorm van de ons bekende vitaminen en mineralen, die door het menselijk lichaam met weinig energie verteerd worden. Er wordt vandaag de dag veel gediscussieerd over vitaminen en vele voedingssupplementen. Gebleken is dat er een wezenlijk verschil bestaat tussen vitaminen uit levende organismen en vitaminen in dode vorm, zoals een capsule of een pil. Tarwesap is een levende bron en voorziet ons lichaam van levende “zonne-energie.”!

Eén glaasje van 30 ml vers tarwesap komt overeen met 2 stuks fruit en 2 ons groente! Dit staat gelijk met de dagelijks aanbevolen behoefte aan vitaminen en mineralen.

Voordelen en eigenschappen van Tarwegras sap:
Tarwegras is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K. Tarwegras is ook nog eens rijk aan calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt , zink en Selenium. Tarwegras wordt daarom in verband gebracht met verschillende medische werkingen. Wij doen echter geen beweringen op medisch gebied. Wij adviseren slechts alleen om vers tarwegras te persen en regelmatig te consumeren en te gebruiken als een zeer waardevolle, zuivere en complete aanvulling op uw dagelijks voedsel.

Vers is het best.

Het is algemeen bekend dat fruit en groente hun waarde verliezen naarmate de tijd verstrijkt na het oogsten. De hoeveelheid vitamine C daalt in de eerste 24 uur na het oogsten ongeveer met 50%. Tarwegras groeit tot aan het moment dat het geperst wordt. Verser is niet mogelijk!

Zuur – alkaline balans.

In veel hedendaags voedsel blijven vaak restanten van zuren in het lichaam achter. Tarwesap is echter alkaliserend en gaat daarmee het zuur tegen. Lichaamscellen functioneren beter op deze manier.

De “Sap Factor”

Terwijl de positieve werking van Tarwesap al ongeveer 100 jaar bekend is, zijn wetenschappers er nu pas gedeeltelijk in geslaagd te ontdekken welke stoffen daar verantwoordelijk voor kunnen zijn. Wetenschappelijk onderzoek gaat nog steeds door, teneinde te ontdekken welke stoffen nu precies verantwoordelijk zijn voor deze positieve werking.

Bladgroen als een actief ingrediënt.

Onderzoek van begin 1900 met dieren liet zien dat Tarwesap positieve effecten had. Met name ter ondersteuning van het natuurlijke afweersysteem van mens en dier. De onderzoekers concludeerden dat het bladgroen de positieve werkingen veroorzaakte. Latere onderzoeken hebben laten zien dat het één van de verantwoordelijke stoffen is.

In de veertiger jaren werd bladgroen vooral als antibacteriële stof gebruikt in medicijnen om zo infecties aan de huid en de keel te behandelen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het sap van groene planten, zoals dat van Tarwesap, kunnen bijdragen aan het genezen van zweren wanneer het sap direct op de zweer gedaan wordt. In die jaren werd het zogenaamde gorgelen met het sap gebruikt tegen keelinfecties. Kortom het sap van Tarwegras is gezond, draagt bij aan het optimaal functioneren van ons lichaam en is een belangrijke bron van beschikbare zonne-energie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen op telefoonnummer 058-2347515
of via: info@livingfoods.nl

zie ook: chlorofyl

HOME