De familie Elbertsen

Op de volgende bladzijden kunt u wat familiefoto's zien van de familie Elbertsen in de tijd dat ze in Manokwari woonden. De familie zou het leuk vinden om wat meer te weten te komen over het leven en de mensen van toentertijd. Wie meer weet of het leuk vindt om contacten te hernieuwen: e-mail

Verder kunt u nog enkele foto's van de familie bekijken op de site van Doni Weidema:    
http://home.planet.nl/~weide176/

U vindt de foto's bij Doni in de rubriek 'Manokwari' onder 'allerlei'

------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------

foto 1       foto 2       foto 3       foto 4       foto 5       foto 6       foto 7       foto 8       foto 9        foto 10        foto 11       foto 12       foto 13       foto 14       foto 15       foto 16       foto 17       foto 18       foto 19        foto 20        foto 21       foto 22       foto 23       foto 24       foto 25       foto 26        foto 27       

-------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------

Hier volgt nog wat aanvullende informatie over de kinderen Elbertsen/Ost en/of andere personen die in de periode 1950 - 1962 in Manokwari of elders in Nederlands Nieuw Guinea gewoond hebben.

De vrouw van Jan Elbertsen en na diens dood van Guus Ost heette Mariani Bint Kobie of Bin Kobak Zij werd Annie genoemd en overleed helaas in 1997.

Jan Elbertsen was, zoals reeds vaker aangehaald, timmerman. Andere timmerlui die toentertijd met of bij Jan Elbertsen werkten, waren: Ottenhof, Hupkens, Claassens, Bladergroen.
Laatstgenoemde werkte later in het Marinekamp.

Lizzy Lorang trouwde met Cor Ost. Lizzy Lorang kwam omstreeks 1958 naar Manokwari. Zij werkte toentertijd in de speelgoedwinkel van Ledderhof.

Cor, Ben en Guus Ost, de drieling, kwamen in 1949 naar Manokwari.
Zij kwamen met de boot die de naam Waibalong droeg.
Cor Ost verbleef vanaf 1949 tot zijn vertrek naar Nederland onafgebroken in Manokwari. Hij werkte o.a. in de houtzagerij van van den Hout en later in de garage bij het Shell tankstation.

Ben bleef niet zo lang in Manokwari. Hij keerde terug naar Java, waar ook zijn vader verbleef. Hij emigreerde later naar Amerika.

Guus van Ost vertrok begin jaren 50 naar Sorong. Daar werkte hij voor de genie aan de waterleiding. Omstreeks 1957.1958 keerde hij terug naar Manokwari. Hij werkte o.a. op de sleephelling van Konijnenburg en later als loodgieter op de marinebasis.

Henny weet zich ook nog te herinneren dat hij vaker met "zijn vader" Guus Ost visjes ging vangen in de "CBL-area". De visjes waren bestemd voor het zeeaquarium dat pa thuis had. Dit aquarium was gemaakt van een hele grote glazen fles.

Van de familie Beynon kent hij Eddy en Carla. Carla was zelfs zijn schooljuf (invalster) op de kleuterschool in de periode 1955-1956.
Verder weet hij dat opa Ost en de Heer Beynon zeer goede vrienden waren.

Op de site van Londoh staat een foto van de schoen- en sportwinkel van de heer van Zanten. Deze winkel was gevestigd aan de Fanindiweg. Henny speelde vroeger vaker met één van de zonen van de heer van Zanten. De voornaam van deze zoon weet hij helaas niet meer.

Henny wist te vertellen dat de foto van de bioscoop en bar "Rita" vernoemd was naar de dochter van de eigenaar de Heer Korver.

De familie stelt het zeer op prijs als er reacties komen op de foto's of als er mensen zijn die de informatie kunnen aanvullen.
e-mail

naar de Manokwari hoofdpagina